Što su kolačići?

Kolačići su male datoteke koje se preuzimaju u vaš preglednik kada posjetite web stranicu.
Prema trajnosti odvajamo sesije odn privremeni kolačići i pohranjeni ili trajni kolačići. Sesijski kolačići pohranjuju se samo od trenutka kada korisnik posjeti web stranicu do trenutka kada zatvori preglednik. Trajni kolačići ostaju pohranjeni čak i kada korisnik zatvori preglednik.

 

Koje vrste kolačića koristi web stranica?

Web stranica koristi različite kolačiće koji su nužni za pregledavanje web stranice i za analizu prometa na web stranici (Google Analytics). Nužni kolačići osiguravaju pravilan rad ili poboljšavaju korisničko iskustvo na web stranici (prijava, registracija i sl.).

 

Linkovi na druge web stranice

Web stranica može sadržavati poveznice na druge web stranice. Vezano uz korištenje kolačića i uvjete zaštite privatnosti, potrebno je pročitati izjave na svakoj pojedinoj web stranici. Npr.: Ako poveznica vodi na YouTube, tada je potrebno pročitati izjavu o privatnosti koja se nalazi na web stranici YouTube. Također, uvijek pročitajte izjavu o privatnosti drugih web stranica koje posjećujete.

 

Upravljanje kolačićima

Ako želite ograničiti, blokirati ili izbrisati kolačiće, to možete učiniti promjenom postavki preglednika. Imajte na umu da brisanje i promjena nekih postavki može promijeniti korisničko iskustvo.

 

Mogu li promijeniti mišljenje o kolačićima?

Nakon što prihvatite kolačiće na web stranici, kolačić se pohranjuje na vaše računalo ili drugi uređaj koji to pamti za sljedeći posjet. Kako biste povukli svoj pristanak, morate izbrisati kolačiće promjenom odgovarajućih postavki preglednika.

 

Gdje se na web stranici koriste kolačići?

Kolačići se koriste na cijeloj web stranici. Obavijest o korištenju kolačića pojavljuje se prilikom posjeta web stranici. Postavke kolačića možete kontrolirati i mijenjati pomoću odabranih postavki web preglednika.​